Vytisknout tuto stránku
úterý, 25 červenec 2017 14:17

Pozvánka a program svěcení kostela sv. Martina v Markvarticích 23. - 24. září 2017

S velkou radostí ze zdařilého Božího díla a s velkou vděčností všem, kteří jakýmkoli způsobem pomohli pozvednout z prachu země ruinu kostela sv. Martina v Markvarticích a důvěřovali, že se kostel podaří zachránit, dáváme  na vědomí, že 23. září 2017 bude  pro Markvartice, a do farnosti patřící obce Veselé, Kamenická Nová Víska, Víska pod Lesy a Veselíčko, historickou událostí. Obnovený a znovuzrozený kostel sv. Martina otevře své brány poutníkům ke slavení mše svaté po vice než padesáti letech. Tato nadregionální událost si zaslouží vaší nevšední pozornost. Rádi bychom prožili tento velký a slavnostní den společně s vámi.

Program - Sobota 23. září 2017

9.00 h. Markvartice - nádraží ČD - výchozí místo procesí, které projde celou obcí k obnovenému kostelu sv. Martina. V procesí se ponese socha Panny Marie z mariánského oltáře.  V blízkosti kostela  budou požehnány dva zcela obnovené kříže, socha sv. Františka Xaverského a sloup se sochou Immaculaty.

11.00 h. Koncelebrovaná mše svatá, celebruje Mons. Alois Kottgasser, emeritní arcibiskup salzburský, Mons. Jan Baxant, biskup litoměřický, Mons. Martin Davídek, generální vikář litoměřické diecéze, hl. celebrant posvětí kostel, který povstal z trosek a nový koncelebrační oltář. Liturgii doprovodí chrámový  sbor Musica Animata z Třebíče pod vedením Karla Tomka.

16.00 h. Koncert duchovní hudby - vystoupí chrámový sbor Musica Animata z Třebíče.

17.30 h. Děkovná mše svatá za všechny dobrodince, kteří se podíleli na obnově kostela sv. Martina v Markvarticích, celebruje P. Karel Havelka, kanovník katedrální kapituly v Litoměřicích.

19.30 h. Posvícenská zábava v kulturním domě v Markvarticích, k poslechu a tanci hraje skupina Garance z České Kamenice.

Během odpoledne je možné navštívit obnovené kostely v okolí: sv. Marie Magdalény v Kerharticích, sv. Jana Křtitele v Horních Habarticích, sv. Václava na Malé Bukovině, sv. Václava v Srbské Kamenici.

Program - Neděle 24. září 2017

9.00 h. Nedělní mše svatá v kostele sv. Václava v Srbské Kamenici.

11.00 h. Nedělní mše svatá v kostele sv. Martina v Markvarticích.

Těší se na Vás:

Mgr. Marcel Hrubý - správce farnosti

P. Vojtěch Suchý SJ - administrator in spiritualibus

Tomáš Renka - starosta obce Markvartice

Radek Zralý - starosta obce Veselé

ing. Hana Štejnarová - starostka města Česká Kamenice, místní části Kamenická Nová Víska, Víska pod Lesy a Veselíčko.

Veřejná sbírka na opravu zvonu kostela - č.ú. 278985246/0300

Přečteno: 11325 x Naposledy změněno pondělí, 07 srpen 2017 17:45